Lecsó

Hozzávalók:


1 kg paradicsom
2 kg paprika
3 vöröshagyma
10 dkg húsos szalonna
1-2 evőkanál zsír
25 dkg kolbász

Elkészítés:


A paradicsomokat vágd cikkekre. A paprikákat karikázd fel egyenlő méretű darabokra. A szalonnát kockázd fel, majd dobd egy mélyebb serpenyőbe és zsíron kezdd el melegíteni. A hagymákat pucold meg és kockázd fel, majd add a szalonnához pirulni, a kolbászt karikázd fel és szintén dobd a serpenyőbe. Amikor a hagyma már pirul, tedd bele a paprikát és a csípős paprikát is, majd ha már az is kezd átsűlni, add az egészhez a cikkekre vágott paradicsomot, adj hozzá sót, pár percig hagyd együtt rotyogni az egészet, utána vedd le a tűzről. Ha tojással szeretnéd, 3-4 tojást üss fel, keverd el és öntsd rá a már kész, de még rotyogó lecsóra. Egyszer keverd el, de utána már ne kavargasd.