Lencseleves

Hozzávalók:



20 dkg lencse
10 dkg füstölt hús
2 sárgarépa
2 fehérrépa
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 vöröshagyma
olaj
pirospaprika

Elkészítés:


A lencsét a főzés előtti napon áztasd be. Másnap szűrd át alaposan, tedd fel főni annyi vízben, amennyi jócskán ellepi és add hozzá a babérlevelet, valamint a fokhagymát.A füstölt húst darabold fel, szintén add a leveshez.
A répákat pucold meg, majd amikor a hús elég puha, ezeket is tedd a levesbe. Kevés olajra szórd rá a felaprított hagymát, dinszteld meg. Hintsd rá a lisztet, szórj rá pirospaprikát és készíts sötét rántást. Ha minden megfőtt a levesben, keverd hozzá a rántást, főzd fel, végül sózd meg. Tetszésed szerint tejföllel tálald.