Lencsés rizs

Hozzávalók:


25 dkg basmati rizs, 15 dkg lencse, friss gyömbér, fél tk kurkuma,
fél tk római kömény, fél tk őrölt szegfűbors, negyed tk fahéj,
fél tk koriander, 3-4 ek ropogós hagyma, só

Elkészítés:


Egy lábasban olajat hevítünk, hozzáadjuk a fűszereket: kurkuma, gyömbér, római kömény, szegfűbors, koriander, fahéj. Kavargatni kezdjük, pár percig pirítjuk.
Ekkor jöhet bele a rizs, jól elkeverjük a fűszerekkel, majd az előfőzött (15
percig főztük, lobogó vízben) lencse. A lencsével is jól átforgatjuk, majd
kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Körülbelül 15-20 percet kell főzni, ekkor még nem lesz teljesen puha a rizs. Levesszük a tűzről, tiszta konyharuhával lefedjük, rátesszük az edény fedőjét, 15 percig hagyjuk állni. Legvégül megszórjuk a ropogós hagymával, és összekeverjük.