Levendulás gyümölcskenyér

Hozzávalók:


4 tojás
14 dkg cukor
12 dkg sima liszt
1/2 csomag sütőpor (6g)
csipet só
10 dkg mandula
10 dkg étcsokoládé
7 dkg aszalt vörös áfonya
7 dkg kandírozott narancshéj
7 dkg kandírozott citromhéj
1 ek. szárított levendulavirág



A sütőt előmelegítjük 150°C-ra, a sütőformát kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a széleken 10-10 cm-t túllógjon.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a durvára vágott mandulát, étcsokoládét, a kockákra vágott citrushéjakat és a vörös áfonyát. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet, a levendulát és elkeverjük.
A tésztát a formába kanalazzuk, elegyengetjük. A sütőpapír kilógó széleit a tészta felett összetűzzük -egy kis sátrat formálva a tészta fölé-, hogy az ne égjen meg.
150°C-on 40 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 100°C-ra mérsékeljük és újabb ~40 perc alatt készre sütjük a süteményt. Tűpróbával ellenőrizzük. A formából kivéve, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor porcukorral hintjük.

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 150°C-ra, a sütőformát kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a széleken 10-10 cm-t túllógjon.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a durvára vágott mandulát, étcsokoládét, a kockákra vágott citrushéjakat és a vörös áfonyát. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet, a levendulát és elkeverjük.
A tésztát a formába kanalazzuk, elegyengetjük. A sütőpapír kilógó széleit a tészta felett összetűzzük -egy kis sátrat formálva a tészta fölé-, hogy az ne égjen meg.
150°C-on 40 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 100°C-ra mérsékeljük és újabb ~40 perc alatt készre sütjük a süteményt. Tűpróbával ellenőrizzük. A formából kivéve, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor porcukorral hintjük.utána szeleteljük.