Levendulás-marcipános keksz

Hozzávalók:


400 g finomliszt
egy csipet só
1 tk. sütőpor
70 g cukor
220 g vaj
150 g marcipán
1 tojás sárgája
2 ek. rózsavíz (vagy levendulaszirup,
ha egyik sincs, tejszín)

Elkészítés:


A lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot alaposan elkeverjük, majd az apró kockára vágott hideg vajjal elmorzsoljuk. Belereszeljük a marcipánt. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és a rózsavizet. Összegyúrjuk és fóliába csomagolva legalább két órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt kivesszük, a tésztát elfelezzük, az egyiket visszatesszük a hűtőbe, míg a másikkal dolgozunk. Kinyújtjuk kb. 2 mm vastagra és valamennyien kiszúróval kiszúrjuk. Sütőpapíros tepsire fektetjük, majd a rózsás kandiscukorból őrölünk rájuk egy keveset. 180 fokos sütőben kb. 9 perc alatt halvány rózsaszínűre sütjük.