Libacomb sütőtökös tócsnival, lilahagyma lekvárral

Hozzávalók:


2 db libacomb, 2 dl libazsír,
4-5 gerezd fokhagyma, só,
1 mk kakukkfű, 1 mk rozmaring,
1,5 dl fehérbor,őrölt fehér bors
Sütőtökös tócsni:
20 dkg sütőtök, 20 dkg krumpli,
1 tojás,1 ek kukoricaliszt, só,
őrölt fehér bors,3-4 ek olívaolaj
Lilahagyma lekvár:
4-5 db lilahagyma (nagy),
3-4 ek méz, 1 mk só,
2 ek kristálycukor,1 tk kakukkfű,
1 mk színes bors,
2 dl édes vörösbor,
2 ek olívaolaj,1 ek vörösborecet

Elkészítés:


A combokat mossuk meg, és töröljük szárazra. Ezután alaposan sózzuk be és hagyjuk kb. fél órát állni. A libazsírt olvasszuk fel, majd keverjünk hozzá egy kevés sót, az őrölt borsot, a kakukkfüvet, a rozmaringot és a vékonyra leszeletelt fokhagymát. Ezután forgassuk bele az előzőleg már besózott combokat, majd fedjük le a tálat és tegyük be éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják. A bepácolt combokat tegyük bele egy tepsibe, majd öntsük alá a bort és a húsra a pácot. Ezután fóliával fedjük le a tepsit. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. másfél óra alatt, pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát és villával szedjük ki a zsírból a fokhagymaszeleteket, majd helyezzük vissza a sütőbe és néha meglocsolva, süssük szép pirosra a combokat. A sütőtököt és a krumpli nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, majd enyhén sózzuk és hagyjuk kb. 30 percig állni. Ezután alaposan nyomjuk ki a levét, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, adjuk hozzá a kukoricalisztet és a tojást, majd keverjük alaposan össze. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd tegyünk bele evőkanálnyi halmokat a masszából. Mindegyiket lapítsuk le a kanállal, majd kisebb lángon, óvatosan többször átfordítva, süssük készre. Ezután szedjük ki papírtörlőre, hogy az olajat felszívja és tálalásig tartsuk melegen. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A mézet és a cukrot tegyük bele egy serpenyőbe, karamellizáljuk világos színűre. Ezután adjuk hozzá az olajat, majd a vékonyra felszeletelt hagymát. Keverjük alaposan össze, közben sózzuk és szórjuk meg a kakukkfűvel, színes borssal. Végül öntsük fel a borral, majd lefedve addig pároljuk, hogy a hagyma teljesen megpuhuljon és a bor elpárologjon alatta. Tálaláskor tegyük a tányérra a sült libacombot, majd ízlés szerint helyezzük mellé a sütőtökös tócsnit, a lilahagyma lekvárt és úgy kínáljuk.