Libamáj Lyoni módra, pirított burgonyával

Hozzávalók:


olaj a sütéshez,
liszt, őrölt bors,
2 fej vöröshagyma,
50 dkg burgonya,
2 dl tej, só,
2 gerezd fokhagyma,
25 dkg libamáj

Elkészítés:


A hártyáitól és erektől megtisztított libamájat szeletekre vágjuk, tálba helyezzük, ráreszeljük a fokhagymát és annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Két órára a hűtőbe tesszük. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra szeleteljük. A májszeletekről papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. Sózzuk, borsozzuk, majd olajjal kikent serpenyőben a szeleteket aranybarnára sütjük. Egy másik serpenyőben megsütjük a burgonyát. A hagymát liszttel megszórjuk, és olajban ropogósra sütjük. Tálaláskor a sült burgonyát a tányérokra halmozzuk, körberakjuk a májszeletekkel, a tetejére tesszük a pirított hagymát.