Libamáj zsírjában sütve

Hozzávalók:


1 lila hagyma
1 vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 libamáj
1 kg libaháj
1-2 szem szegfűszeg
1/2 dl tej

Elkészítés:


A hájat nagyobb kockára vágjuk és 1,5-2 dl vizet aláöntve hozzáfogunk kiolvasztani. Lassú tűzön kezdjük, majd ha már elkezd rotyogni, közepes erősségű lángon sütjük, óvatosan belecsorgatunk egy fél deci tejet, hogy pirosra süljön a tepertő. Leszűrjük, a fennmaradó forró zsírba beletesszük a kettévágott fokhagymát és vöröshagymát, valamint 1-2 szem szegfűszeget. Ha a zsírunk már kellőképpen forró, beletesszük a májat is, amit körülbelül 5 percig sütünk, így a belseje finom, puha, kenhető marad. A libamájat a zsírjában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, felszeleteljük és mellé tálaljuk a töpörtyűt meg a karikákra vágott lilahagymát.