Líbiai csípős ragu

Hozzávalók:


½ teáskanál baharat (arab fűszerkeverék, lásd Fűszerek )
25 dkg kockára vágott bárányhús
1 evőkanál szárított, morzsolt menta
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
10 dkg árpagyöngy
1 evőkanál sűrített paradicsom
5 dl víz
½ evőkanál édes, csípős fűszerkeverék
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
2 evőkanál vaj vagy olívaolaj

Elkészítés:


Közepes lángon felhevítjük az olajat, és 8-10 perc alatt kissé megpirítjuk rajta a hagymát meg a kis kockákra vágott húst.
Rászórjuk a petrezselymet és a baharatot, felöntjük a vízzel kikevert
paradicsompürével, megsózzuk, felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Beleszórjuk az árpagyöngyöt és 40 perc alatt puhára főzzük a lében. Citromlével pikánsra ízesítve, a mentával megszórva tálaljuk.