Malacleves kukoricagombóccal

Hozzávalók:


1 csomag leveszöldség
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
10 dkg finomliszt, 1 tojás
2 dkg kukoricadara
5 dkg zsír, só, egész bors,
kömény
1 csokor petrezselyem zöldje
malac húsos karaj vagy tarjacsont

Elkészítés:


A húsos csontot egy nagyobb fazékban, kb. 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket (zellert, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, gombát, karfiolt, egy szelet kelkáposztát stb.), az egészben hagyott vöröshagymát és a fokhagymát. Sóval, szemes borssal, egész köménnyel ízesítjük, nagyon lassú tűzön kb. 3 óráig főzzük, majd az elkészült levest leszűrjük, a húst melegen tartjuk. A kukoricagombócot a daragaluskához hasonlóan készítjük el. A tojást alaposan kikeverjük a zsírral, a kukoricadarával meg a liszttel. Egy csipet sóval ízesítjük, és félórát hagyjuk állni. Ezután két kanál segítségével kis gombócokat formázunk a masszából, majd bő, sós vízben kifőzzük. A malaclevesbe visszatesszük a húst, meghintjük apróra vágott petrezselyem zöldjével, végül a kukoricagombócokkal forrón kínáljuk.