Mángoldos-kecskesajtos calzone

Hozzávalók:


1 csésze langyos víz, 3 ek. olívaolaj, 1 tk. cukor, 1 tk só
3 csésze liszt (BL-50), 1½ tk. instant élesztő, ½ ek. búzasikér
a töltelékhez:
kb. 400g friss mángold levél,10 dkg eredeti kecske fetasajt
15 dkg lágy kecskesajt, 1 tojás, 1 citrom,10-12 ág friss kakukkfű
1 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 3 dkg parmezán
olívaolaj, só, bors, szerecsendió

Elkészítés:


A három csésze lisztet és a sikért, egy csésze langyos vizet, egy csipet sót, a szárított élesztőt, a cukrot és az olívaolajat összekeverem egy tálban. Mikor a tészta összeállt, egy belisztezett deszkára borítom, majd alaposan átgyúrom, 10-12 percig. Egy órára félreteszem egy kiolajozott tálban, folpackal vagy konyharuhával letakarva, hogy megkeljen a kétszeresére. A fenti mennyiség négy calzonére elég.
Közben míg a tészta kel, megmosom a mángold leveleket, majd egy serpenyőben egy kanálnyi olívaolajat melegítek, erre dobom a mángoldot, ráfacsarom fél citrom levét, lefedem és 8-10 perc alatt megpárolom. Egy szűrőbe borítom a megfőtt mángoldot, hagyom lecsepegni. A serpenyőt kitörlöm és kevés olajon aranybarnára karamellizálom benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
A kihűlt mángoldnak alaposan kinyomkodom a levét, azután durvára felvágom és egy keverőtálba teszem.Hozzáadom a sült hagymát fokhagymát, ráreszelek egy fél szerecsendiót, beleütök egy tojást, majd belemorzsolom a kecskesajtokat is, azután sózom és borsozom, belereszelem fél citrom héját, a levéből is facsarok rá keveset, majd
hozzáadom a felaprított kakukkfüvet és alaposan elkeverem.
A megkelt tésztát újra átgyúrom, majd a tésztát négyfelé osztom, kis golyókat gyúrok belőle, majd a golyókat ellapítom és vékony pizza-lapokká nyújtom.A pizzalapot meglocsolom olívaolajjal, meghintem egy kis tengeri sóval, majd az egyik felére halmozom a töltelék negyedét és parmezánt reszelek a tetejére. A tészta másik felét ráhajtom a töltelékre, a széleit összefogva, majd felhajtva összenyomkodom, egy sütőlapra teszem őket, a tetejüket meglocsolom kis olívaolajjal és félreteszem pihenni.Közben a sütőt felmelegítem 240 fokra, a calzonékat megpermetezem vízzel mielőtt betolom a sütőbe, majd a forró sütőtérbe is spriccelek a vízből, hogy egy kis gőz keletkezzen és 14-15 perc alatt aranybarnára sütöm.
Mángold helyett használhatunk spenótot is.