Margherita pizza

Hozzávalók:


pizzatészta:
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dl langyos víz
1 teáskanál cukor
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
Margherita pizzafeltét hozzávalói:
1 konzerv darabolt paradicsom
2-3 fokhagymagerezd
2 db mozzarella
3 evőkanál reszelt parmezán
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só, bors
néhány friss bazsalikomlevél vagy ízlés szerint szárított bazsalikom

Elkészítés:


Szitáld tálba a lisztet, keverd el benne a sót, a cukrot, öntsd hozzá a langyos vízben feloldott élesztőt és az olajat. Alaposan gyúrd, dagaszd a tésztát legalább 15 percig vagy addig, amíg a pizzatészta összeáll és már nem ragad.
A tészta állaga akkor a legjobb, ha miután egy darabját megfogod, nem szakad el, de súlyánál fogva megnyúlik. A tésztát konyharuhával takard le, és hagyd kelni két órán át. Miután a kétszeresére dagadt, gyúrd át ismét.
Nyújtsd kerekre és helyezd olívaolajjal kikent pizzasütőtálba. A pizzatészta széleit húzd fel a serpenyő oldalára.
A konzervparadicsomokat vágd fel apróra, a levével együtt tedd tálba.
Fokhagymanyomón préseld át a fokhagymát, keverd el a paradicsomban. Add hozzá az olajat, ízlés szerint sózd, borsozd. Az elkészült szósszal kend meg a sütőtálba előkészített pizzatésztát, szórd meg az apróra vágott bazsalikommal is.
A mozzarellákat vágd apróbb darabokra, tedd a pizzára, majd a parmezánt is egyenletesen terítsd szét a tésztán. Olívaolajból hints egy keveset a tetejére. A 220 fokra előmelegített sütőbe told a pizzát. Süsd kb. 16-20 percig.