Marokkói fűszeres húsgombóc

Hozzávalók:


20 dkg darált sertéshús
20 dkg darált marhahús
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál őrölt fahéj
egy rúd fahéj
400 g paradicsomkonzerv
10 dkg aszalt füge
10 dkg aszalt sárgabarack
só, bors
1 kis szárított erőspaprika
fél dl olívaolaj
1 marék szeletelt mandula

Elkészítés:




Keverjük össze a húsokat. Adjuk hozzájuk a tojást, egy apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a zsemlemorzsát, 1 kiskanál fahéjat, sót és borsot. Keverjük alaposan össze, majd formázzunk kis gombócokat belőle. (Körülbelül 30-40 darab lesz ebből a mennyiségből).

A húsgombócokat süssük ki olívaolajban.
Ugyanebben az olajban pirítsuk meg másik felkockázott hagymát, adjuk hozzá a másik gerezd felaprított fokhagymát, az egész fahéjat és a negyedbe vágott aszalt gyümölcsöket.
Öntsük fel a paradicsomszósszal, majd tegyük vissza a húsgombócokat, sózzuk, borsozzuk. 20 percig forraljuk a szószt, ízlés szerint erősítsük a paprikával.

Teflonserpenyőben pirítsuk meg a szeletelt mandulát, tálalás előtt szórjuk meg vele a húsgombócokat.