Marokkói padlizsános batyu

Hozzávalók:


8 batyuhoz: 1 csomag leveles tészta, 1 közepes padlizsán,kis kockákra vágva, 70 g mandula durvára vágva, 100 g aszalt sárgabarack apróra vágva, 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva,
ras-el-hanout fűszerkeverék*, néhány karika chili (ízlés szerint),
frissen őrölt zöld bors, friss mentalevelek összevágva,
só, 3 ek olívaolaj, 1 tojás sárgája

*összetevői: koriander, chili, jamaikai szegfűbors, szerecsendió, szegfűszeg, gyömbér, bors, kardamom, paprika, római kömény, kurkuma
ha nincs otthon, ezek közül a fűszerek közül bármelyik és minél több jó

Elkészítés:


A padlizsánt az olívaolajon kb 5-7 percig pirítottam, közben megsóztam és fűszereztem (a mentán kívül mindennel). Hagytam kihűlni, majd hozzákevertem az aszalt sárgabarackot, a mandulát és a mentát. Kiterítettem a tésztát, 8 egyenlő téglalapra vágtam. Egy-egy téglalap felére raktam a töltelékből, ráhajtottam a másik felét, összenyomkod-tam a széleit, kicsit fel is hajtottam. Tetejüket megkentem tojássár-gával és előmelegített sütőben 200°C-on kb 15 perc alatt készre sütöttem őket (akkor jó, ha a teteje megpirult).