Marokkói padlizsánsaláta

Hozzávalók:


1 nagy padlizsán, egy nagy marék datolya- vagy koktélparadicsom,
1 teáskanál római kömény, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, egy csokor koriander, kis darab sóban érlelt citrom
olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:


A padlizsánt kockázd fel, áztasd sós vízbe legalább egy fél órára (így a
padlizsán magjában található keserű alkaloida kioldódik). A paradicsomot is darabold fel. A padlizsánt kis adagokban pirítsd meg kevés forró olajban, majd tedd félre. Az őrölt római köményből, pirospaprikából, fokhagymából álló fűszerpasztát pár másodpercig pirítsd forró olajban, hogy az ízek felszabaduljanak, majd a tűzről levéve dobd hozzá a paradicsomot.
Forgasd össze a padlizsánnal, aprított korianderzölddel és a vékonyra csíkozott érlelt citromhéjjal.