Medvehagymás bubble&squeak

Hozzávalók:


8 nagyobb darabhoz)

700 g krumpli (4 db)
150-200 g kelbimbó
1/2 cs medvehagyma - egyébként ízlés szerint

1 kk frissen tört fehér bors
lehelletnyi frissen reszelt szerecsendió
2+2 dkg vaj
finomliszt

olaj a sütéshez

Elkészítés:


A krumplit meghámoztam, kockákra vágtam és sós vízben puhára főztem. Közben a kelbimbót vajon megpároltam, majd egy villa és egy kés segítségével félbevágtam és felszeleteltem őket. A kész krumpliról leöntöttem a levet, villával összetörtem, hozzákevertem a vajat, a kelbimbót és a csíkokra vágott medvehagymát. amíg a krumpli meleg,
lehet utánsózni, később már nem veszi fel. Fehérborssal és szerecsendióval fűszereztem. Nagy tenyérnyi placsnikat csináltam, megforgattam őket lisztben, majd forró olajban mindkét odalukon aranybarnára sütöttem.
Angliában kedvelt köret, valamint kiváló felhasználási módja a
maradék zöldségeknek. fő alkotórészei a krumpli és a káposzta, ám sokszor készítik répa, vagy kelbimbó felhasználásával. Tradicionálisan sült húshoz tálalják, vagy a húst magát bele is teszik, de egyre népszerűbb a vegetáriánus változata is.