Meggyes pite

Hozzávalók:


A tésztához: 60 dkg liszt,
37 dkg margarin, 22 dkg
porcukor, 2 cs vaníliás cukor,
csipet só, 2 tojássárgája,
1/2 csomag sütőpor,
reszelt citromhéj,
2-3 evőkanál tejföl.
A megszóráshoz:
10 dkg darált dió
A töltelékhez: 2 kg meggy,
cukor ízlés szerint, fahéj,
1 cs vaníliás cukor.
A megkenéshez: 1 tojás .

Elkészítés:


A tésztát összegyúrjuk, 2/3 részét kinyújtjuk, tepsibe tesszük (42x33 cm), megszórjuk 5 dkg darált dióval. A magozott meggyet összekeverjük a cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral és a tésztára tesszük, megszórjuk 5 dkg darált dióval. A maradék tésztát kinyújtjuk és befedjük a meggyet. Lekenjük tojással,villával megszurkáljuk. A sütőt kb 180 fokra előmelegítjük és kb 40-50 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után szeleteljük, porcukorral megszórjuk.