Mentás kacsacomb hajdinakásával

Hozzávalók:


1/2 csokor petrezselyem zöldje
1 evőkanál étolaj
2 vöröshagyma
25 dkg hajdina
őrölt bors, só
1 csokor mentalevél
1 csomag újhagyma
4 kacsacomb

Elkészítés:


A megtisztított, konyhakész kacsacombokat megsózzuk, borsozzuk, és jól bedörzsöljük apróra vágott mentával. Tepsibe tesszük, mellérakjuk az újhagymát. Aláöntünk 5 dl vizet, majd alufóliával letakarva, 140 fokon, körülbelül 90 perc alatt megpároljuk. Amikor a kacsahús megpuhult, levesszük a fóliát, és 180-200 fokon a bőrét pirosra sütjük. Közben a finomra összevágott vöröshagymát egy evőkanál olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét, és beletesszük a hajdinát. Másfélszeres vízzel felengedjük, megsózzuk, és időnként megkeverve, körülbelül 30 perc alatt puhára pároljuk.