Mentás málnahab réteskosárban

Hozzávalók:


- mentalevél
- 1 csomag réteslap
- 1 dl főzőtejszín
- 5 dkg szeletelt mandula
- 10 dkg kristálycukor
- 3 teáskanál porcukor
- 5 dl tejszín
- 25 dkg málna

Elkészítés:


A málnát szitán áttörjük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, beleforgatjuk a gyümölcsvelőt, majd a keveréket hűtőbe tesszük. A karamellmártáshoz a kristálycukrot aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt mandulát, rácsorgatjuk a főzőtejszínt és mártás sűrűségűre forraljuk. Mielőtt nekifognánk a réteskosárnak, négy tűzálló bögrét egy-két percre forró sütőbe teszünk, majd az aljukat kívülről beolajozzuk. A réteslapból akkora négyzeteket vágunk, hogy a négy felfordított bögre alját beboríthassuk velük. A lefordított csészéken a tésztát a 180 fokos sütőben 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.Tálaláskor a málnahabot fagylaltos kanállal a tésztakosárba szedjük, ízlés szerint porcukorral meghintjük. Megcsorgatjuk karamellöntettel és tejszínhabot kínálunk mellé. Mentalevelekkel díszítjük.