3 ek olaj
1 kisebb fej vöröshagyma, finomra aprítva
1 gerezd fokhagyma reszelve
fél tk őrölt római kömény
50 dkg tarkabab, egy éjszakára bő vízbe áztatva
7-8 dl alaplé
2 dl paradicsomlé
8-10 mentalevél
1-2 cikk lime leve
só, bors, chilipehely, pár mentalevél a tálaláshoz
A finomra aprított hagymát közepes tűzön egy lábosban puhára pirítom az olajon. Finoman sózom, egy-egy kanál vízzel meglocsolom, hogy gyorsabban megpuhuljon. Ráreszelem a fokhagymát, fűszerezem római köménnyel majd ráborítom a beáztatott, lecsepegtett babot. Átkeverem, felönötm az alaplével, beledobok 4-5 mentalevelet és fedő alatt, 40-45 perc alatt puhára főzöm. Mikor már majdnem puha a bab, beleöntöm a paradicsomlevet, sózom, borsozom és pár percig még főzöm. Végül kiveszek egy merőkanálnyit és a mentalevelekkel együtt pürésítem. Visszakeverem az alaphoz, összemelegítem, belefacsarom a lime levet és lálalom. Chilipehellyel, olíva olajjal, finomra aprított mentával szórom meg.