Mézes-fokhagymás lazac

Hozzávalók:


4 személyre
4 lazac filé, bőrével
1 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
3 evőkanál méz
2 evőkanál friss citromlé
apróra vágott petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:


1. Sózzuk és borsozzuk a lazacot.

2. Nagy lángon kezdjük el melegíteni az olajat egy serpenyőben.

3. Ha már forró az olaj, bőrével lefelé tegyük bele a lazac darabokat.

4. 5-7 percig süssük a lazacokat.

5. Nagyon óvatosan fordítsuk meg a halszeleteket. Ha a bőre leragad, süssük tovább egy kicsit. Könnyen el kell válnia a serpenyő aljától.

6. Adjuk hozzá a fokhagymát, és süssük 1 percig.

7. Egy kis tálban keverjük össze a citromlevet és a mézet, majd öntsük bele a serpenyőbe.

8. Süssük további 1-3 percig, amíg a lazac teljesen átsül, és a szósz besűrűsödik.

9. Vegyük le a tűzről. Ha a lazac egy kicsit lehűlt, húzzzuk le a bőrét.

10. Friss petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.