Miso lazac szezámos vörös káposztával

Hozzávalók:


Miso lazac:
300g lazac (2 db lazacfilé)
2 evőkanál fehér miso (a miso szójababból/árpából/rizsből készült erjesztett paszta, a japán konyha nélkülözhetetlen eleme, ízesítőszerként használják.
2 evőkanál rizsecet
1 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál méz
Szezámos káposzta:
150g vörös káposzta, reszelve
1.5 evőkanál szezámolaj
1.5 evőkanál rizsecet
0.5 evőkanál világos szójaszósz

Elkészítés:


1. Keverjük össze a misot, a rizsecetet, a szójaszószt, a mézet és a vizet egy nagytálban.

2. Tegyük le a lazacszeleteket egy zacskóba, és öntsük rá a pácot. Hagyjuk pácolódni 1 órán át, vagy egész éjszaka.

3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd süssük a lazacdarabokat 8-10 percig.

4. Vegyük ki, és hagyjuk pihenni 5 percig.

Szezámos káposzta:

1. Keverjük össze a szezámolajat, a rizsecetet, a szójaszószt és a mézet egy tálban. Öntsük a keveréket a lereszelt káposztára, és keverjük össze.

2. Tálaljuk a lazacot a káposztasalátával, és szórjuk meg egy kevés szezámmaggal és korianderrel.