Mogyorókrémes túrógombóc

Hozzávalók:


50 dkg hideg túró
12 dkg búzadara
1 csipet só
2 dkg kristálycukor
1 egész tojás
1 citrom héja
1 cs. vaníliás cukor
kb. 7 dkg hideg nutella
1 csipet só a főzővízbe
kb. 7 dkg zsemlemorzsa
1 kiskanál vaj
Öntet: 1 kisdoboz tejföl,
porcukor

Elkészítés:


A hideg túrót alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a sót, a cukrot, a tojást, a citrom reszelt héját, s végül a bourbon vaníliás cukort. Nedves kézzel lapított gombócokat csinálunk, melynek közepébe kiskanálnyi hűtő hideg mogyorókrémet kanalazunk. Forrásban lévő enyhén sós vízben kb. 5-6 perc (amíg feljönnek a tetejére) alatt kifőzzük a gombócokat. A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk. Belehempergetjük a kifőzött gombócokat. Öntet: A tejfölt összekeverjük porcukorral ízlés szerint.