Mozart torta

Hozzávalók:


Piskóta: 1 ek mandulalikőr,
1/2 ek kakaópor,
1 ek kukoricakeményítő,
1 ek kristálycukor
1 tojás, 20 dkg nugát
Marcipános hab:
10 dkg pisztácia
6 lap zselatin,3 dl tejszín
10 dkg fehér csokoládé
20 dkg marcipánmassza
Tetejére: kevés tejszínhab
cukorgyöngy, 8 Mozart-golyó
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


Elektromos habverővel nagyon habosra keverjük az egész tojást a cukorral, majd fakanállal beleforgatjuk a kakaóval elkevert keményítőt. Egy közepes tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és kihűtjük. Közben a nugátból akkora kerek lapot nyújtunk, amekkora a tortaforma. A kihűlt piskótát visszarakjuk a kapcsos tortaformába. Meglocsoljuk a mandulalikőrrel. Ráterítjük a tetejére a kinyújtott nugátot. A marcipános habhoz beáztatjuk a zselatinlapokat némi hideg vízbe. Felmelegítjük a tejszínt. Belereszeljük a marcipánt. Levesszük a tűzről, kevergetve kicsit kihűtjük, majd beleszórjuk a lereszelt fehér csokoládét és kevergetve feloldjuk benne. Teljesen kihűtjük, majd legalább két órára hideg helyre tesszük. Utána elektromos habverővel jól felhabosítjuk. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, majd kevés meleg vízben feloldjuk. Hőkiegyenlítéssel összeforgatjuk a marcipános habbal, közben hozzáadjuk a durvára tört pisztáciát is. Ha már kezd megkötni, a nugátréteg tetejére simítjuk. Megint hűtőbe tesszük pár órára, hogy teljesen megszilárduljon. Tálalás előtt levesszük a tortaforma oldalát, átcsúsztatjuk a tortatálra. Gőz felett felolvasztjuk a csokit és a torta tetejére csurgatjuk. Ha már kicsit megdermedt, kis tejszínhabot nyomunk rá körben és teszünk rá pár félbevágott Mozart-golyót.