Muhammara, puha kenyérlepénnyel

Hozzávalók:


4 nagyobb pritaminpaprika
1/2 bögre szikkadt, vagy pirított kenyér
1/2 bögre száraz serpenyőben megpirított dió
1-2 gerezd fokhagyma
1/4 bögre extra szűz olívaolaj
1/2 citrom/lime leve

1 kk őrölt kömény
1 kis darab chili (ízlés szerint)

puha lepénykenyér(8 db)

1 1/2 bögre rétesliszt
1 1/2 bögre simaliszt
1/2 tk sütőpor
1 kk só
1/3 bögre vaj/olaj
1/2 bögre joghurt
1/3 bögre langyos víz

Elkészítés:


A paprikákat jól megmostam, félbevágtam, kiszedtem a magházat és a magokat, vágott felükkel lefelé alufóliára fektettem őket, meglocsoltam egy kis olívaolajjal, majd sütőben 180°C-on kb 30-35 percig sütöttem őket (vagy amíg a héjuk meg nem feketedik). Utána 20 percre műanyag dobozba raktam őket (jól lefedve), hogy a keletkező gőz jól felpuhítsa a héjukat. Robotgépbe raktam az összes hozzávalót és összeturmixoltam (rusztikusra, de aki jobban szereti simán, az turmixolja tovább). Kóstolás után még lehet variálni az arányokkal, fűszerezéssel.összekevertem a liszteket a sóval és a sütőporral. hozzáadtam az olajat, a joghurtot és a vizet, majd néhány percig dagasztottam (én még adtam hozzá egy kis joghurtot, így lett jól formálható a tészta). Lisztes felületen letakarva 1 óráig pihentettem.
ezután 8 részre osztottam, golyókat formáltam belőlük, majd vékonyra nyújtottam őket. Forró, száraz serpenyőben oldalanként 1 1/2 - 2 percig sütöttem őket.