Mustáros-petrezselymes krumplifőzelék

Hozzávalók:


50 dkg kockára vágott burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
3 ek olívaolaj
1 ek vaj
2 gerezd fokhagyma
fél liter alaplé vagy víz
1 csokor friss petrezselyemzöld
2 kk dijoni mustár
1 dl tejszín
1 ek étkezési keményítő
15 dkg rókagomba vagy más gomba
friss kakukkfű

frissen őrölt bors
citromlé

Elkészítés:


A felaprított hagymát az olaj és a vaj összeolvasztott keverékén dinszteljük üvegesre. Sózzuk finoman, és reszeljük rá a fokhagymát. Borítsuk rá a burgonyát, szórjuk meg a petrezselyem finomra aprított szárával. Öntsük fel az alaplével, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 12-13 perc alatt főzzük majdnem teljesen puhára. Ha megfőtt, egy bő merőkanálnyi főzelékalapot a petrezselyemzöld kétharmadával pürésítsünk, majd öntsük vissza, és keverjük jól el. A tejszínhez egy kisebb keverőtálban hozzáadjuk a mustárt (érdemes jobb minőségűt használni) és a keményítőt, keverjük el csomómentesen és adjuk a főzelékhez. Miután besűrűsödött, ízesítsük. Forró serpenyőben, kevés olajon a gombát pár perc alatt lepirítjuk. Kakukkfűvel, sóval, borssal fűszerezzük. Pár csepp citromlé nagyon jót tesz neki. Tálaláskor a főzelék tetejére szórjuk.