Narancsbólé

Hozzávalók:


- 4 narancs
- 20 dkg kristálycukor
- 2 dl rum
- 7 dl fehérbor
- 1 liter narancs kifacsart leve
- 1 liter pezsgő
- kevés fahéj

Elkészítés:


A bort fazékba öntjük, hozzáadjuk a cukor felét, a fahéjat, a citrom és két narancs reszelt héját, majd felforraljuk. A narancsokat meghámozzuk, hártyáitól megtisztítjuk, a húsát vékonyra szeleteljük vagy felkockázzuk. Bóléstálba tesszük, megszórjuk a maradék cukorral, rálocsoljuk a rumot, s hagyjuk állni. Végül rászűrjük a forró bort, megvárjuk, amíg langyosra hűl, elkeverjük a narancslével és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt beleöntjük a jéghideg pezsgőt.