Narancslekvár

Hozzávalók:


6-7 nagyobb narancs
2 citrom
cukor
fahéj, csillagánizs

Elkészítés:


Az alaposan megmosott narancsok héját egy zöldséghámozóval leszedem, ügyelve, hogy véletlenül se maradjon rajta fehér rész. Ugyanígy meghámozok egy citromot is. Egészen vékony kis csíkokra vágom a héjat. A meghámozott narancsokat a fehér részüktől is megszabadítom, majd felszeletelem, ugyanígy a meghámozott citromot is. Lemérem a héjjal együtt és ugyanannyi vízzel felengedem, a másik citrom levét belefacsarom. Letakarom és egy napig állni hagyom. Másnap felforralom és 20 percig főzöm. Ismét letakarom és egy napig állni hagyom. Harmadnap lemérem a súlyát, a vízzel együtt, és ugyanannyi cukorral felfőzöm. Ekkor tesszük bele a fűszereket, de ezek elhagyhatóak. Akkor van készen, ha porcelán tányérra cseppentve azonnal megdermed, ez kb. 30 perc. Sterilizált üvegekbe töltöttem, lezártam, majd 5 percre fejtetőre állítottam. Száraz dunsztban hagytam kihűlni.