Narancsos-mascarponekrémes torta

Hozzávalók:


Tészta: 20 dkg liszt, 20 dkg porcukor,
20 dkg vaj, 20 dkg narancsos ízesítésű
csokoládé, 4 db tojás (nagy),
1 tk holland kakaó,1 tk sütőpor
Narancsos-mascarponekrém hozzávalói:
50 dkg mascarpone, 25 dkg vaj,
20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor,
1 narancs reszelt héja és leve
Marcipán tetőhöz és golyókhoz:
20 dkg készen vásárolt marcipán,
1 ek nesquik kakaó

Elkészítés:


A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd hűtsük vissza. A porcukrot és a felkockázott puha vajat keverjük simára, majd egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután csorgassuk hozzá a felolvasztott, vissza hűtött csokoládét, majd szintén keverjük össze. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk át. Ezután állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a keverékhez. 2 db 20 cm-es tortaformát zsírozzunk, majd lisztezzünk ki és egyenlően osszuk el bennük a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig. Ezután vegyük ki a sütőből és a formában hagyjuk langyosra hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen. Amikor a tortalapok kihűltek, vágjuk mindegyiket két egyforma tortalappá. A mascarponét keverjük össze a puha vajjal, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat és a fele mennyiségű narancslét. Ezután robotgéppel keverjük jó habosra, közben pedig apránként adjuk hozzá a maradék narancslét, figyelve arra nehogy túl lágy legyen a krém. (a narancs nagyságától függ, hogy kell-e bele mind). A simára kevert krémet osszuk el négyfelé, majd töltsük meg és kenjük körbe a lapokat. Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tálcára, majd kenjük meg a krémmel. Ezután a többi tésztával is így járjunk el. A felső lapra is kenjünk krémet. Végül kenjük körbe a krémmel a tortát mielőtt ráhelyeznénk a marcipánt. A marcipánból porcukorral megszórt felületen nyújtsuk ki kb. 22 cm-es kört, majd vágjuk torta nagyságúra. Ezután óvatosan helyezzük rá a torta tetejére, majd szórjuk meg a cukrozott kakaóval. A maradék marcipánból formázzunk kis golyókat, majd forgassuk bele a kakaóba, és helyezzük rá a tortára. (egy pötty krémmel ragaszuk oda, akkor szépen megmarad a torta tetején)