Narancsos trüffel

Hozzávalók:


1 narancs reszelt héja
4 dkg kandírozott narancshéj
20+15 dkg fehér csokoládés
tortabevonó
1 dl tejszín
2 narancs kifacsart leve
2 dkg pisztácia

Elkészítés:


A cukrozott narancshéjat apró darabokra vágom. 20 dkg tortabevonót összetörök, és felolvasztom a tejszínben. Hozzákeverem a cukrozott narancshéjat, a narancslét meg a reszelt narancshéjat, majd négy órára hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. Ezután habverővel krémesre keverem a masszát. Vizes kézzel vagy kanál segítségével kis halmokat, gömböket formázok belőle, majd tálcára sorakoztatva egy egész éjszakára visszateszem a hűtőbe. A pisztáciát hosszúkás lapokra vágom, a tortabevonót feldarabolom, és vízfürdőben felolvasztom. A trüffelgolyókat bevonom a fehér csokival, és pisztáciával díszítem. Hagyom megszáradni, és tálalásig hűtőben tartom.