Natúr és áfonyás házi joghurt

Hozzávalók:


1 l házi tej
1 pohár natúr joghurt
az áfonyás változathoz 0,25 l joghurthoz 2 kk mézet és 2 marék robotgéppel pürésített áfonyát kevertem, valamint egész áfonyadarabokat.

Elkészítés:


Egy fém lábosban lassú tűzön felforraltam a tejet, majd lefedve langyosra hűtöttem. jó alaposan hozzákevertem a joghurtot, majd lefedve másnapig érintetlenül hagytam. 12 óra múlva kész. hűtőben 1 hétig áll el.
Az áfonyás változathoz 0,25 l joghurthoz 2 kk mézet és 2 marék robotgéppel pürésített áfonyát kevertem, valamint egész áfonyadarabokat.
A joghurtot természetesen bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, de
nagyszerűen felhasználható salátaöntetekhez, tzatzikihez is.