Nizzai saláta lazaccal és főtt tojással

Hozzávalók:


10-15 dkg lazacfilé
10 dkg francia zöld ceruzabab
25 dkg koktélparadicsom
2 kemény tojás
fekete olívabogyó
vegyes zöldsaláta

bors

Elkészítés:


A lazacot egy kis tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és – ha akad otthon -, aláöntünk egy kis fehérbort. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.

Az olívaolajból, balzsamecetből, mustárból, és a szétnyomkodott sült fokhagymából elkészítjük a vinaigrette mártást. Sózzuk, borsozzuk.

Közben a megtisztított ceruzababot sós vízben roppanósra, és a tojást keményre főzzük. Egy nagy tányér alját vegyes zöldsalátával kibéleljük. Köré kupacoljuk a zöldbabot, a paradicsomot, a cikkekre vágott kemény tojást, és az olajbogyót. Közepére halmozzuk a darabokra szedett lazacot, és leöntjük az egészet a sült fokhagymás vinaigrette-tel.