Nyári paradicsomos padlizsánsaláta

Hozzávalók:


Fokhagymás csirkemell: 50 dkg csirkemell, 1 gerezd fokhagyma,
1 tk római kömény, 5 ek olivaolaj, só, bors

Paradicsomos padlizsán– és cukkinisaláta: 1 csokor újhagyma,
1 nagy csokor petrezselyem, 1 csokor koriander, 1 csokor menta,
2 tk pirospaprika, 1 dl olivaolaj, 4 meghámozott paradicsom,
2 citrom, 2 padlizsán, 3 közepes cukkini, 1 tk római kömény,
1,5 gerezd fokhagyma, só, bors

Elkészítés:


A csirkemelleket hosszabb csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Ha ezzel kész vagyunk, elkészítjük hozzá a pácot: összekeverjük az olívaolajat a lereszelt fokhagymával és a római köménnyel.
Ebbe a pácba beletesszük a csirkemellcsíkokat és 30-40 percig pihentetjük. Ezt követően harmonikaszerűen ráhúzzuk őket a nyársakra - ha bambusznyársat használunk, azokat sütés előtt 20-30 percre áztassuk be vízbe - és a grillfokozaton kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

A salátához először felkarikázzuk az újhagymát, lereszeljük a fokhagymát,
felkockázzuk a paradicsomokat, kifacsarjuk 2 citrom levét, felaprítjuk a
koriandert, petrezselymet és a mentát és mindent egy tálba tesszük.
Felöntjük olívaolajjal és megszórjuk pirospaprikával, római köménnyel és egy csipet sóval, őrölt borssal, majd átkeverjük. Ezt követően a padlizsánokból és a cukkinikből 4-5 cm-es hasábokat vágunk és
forró sós vízben 5-6 percig főzzük őket. Leszűrjük, majd kicsit kihűtjük a
zöldségeket, majd hozzáadjuk a salátához, pár percig állni hagyjuk, de langyosan már tálalhatjuk.