Nyitott töltött papucs(Açık Poğaça) – török

Hozzávalók:


2 tojás
1 csésze joghurt
1/2 csésze étolaj
liszt, amennyit felvesz
1 tasak sütőpor
finomra vágott petrezselyem zöldje
feta sajt

Elkészítés:


A tojást, joghurtot és az olajat összekeverjük. Kisebb részletekben lisztet adunk hozzá, belekeverjük a sütőport is és egy nem túl kemény, nem túl lágy tésztát gyúrunk, amit félreteszünk. Amíg a tészta pihen, felvágjuk a petrezselymet és a fetasajthoz keverjük.
A tésztából kis labdákat formálunk, majd kör alakúra nyújtjuk. Középre helyezzük a petrezselymes sajtot és a tésztát két oldalról középre hajtjuk, hogy középen egy hasadék maradjon és a hasadék végeit is eldolgozzuk. Aranybarnára sütjük és tálaljuk. A tésztát más formára is alakíthatjuk. Lehet a pogácsához inkább hasonlító, kör alakú is.Tölthetjük apróra vágott sajt, petrezselyem, menta, paradicsom, paprika keverékével is.Ha a tésztát tojással megkentük, magvakkal (szezámmag, hagymamag, lenmag, lepkeszegmag, stb.) is megszórhatjuk.