Nyúlvetrece szalvétagombóccal

Hozzávalók:


1 konyhakész nyúl, 2 evőkanál zsír, 2 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2-3 evőkanál finomliszt, 1 dl húsleves,
2 dl tejföl, tárkony, 1 evőkanál tárkonyecet

szalvétagombóc: 12 dkg vaj, 4 zsemle, tej, 5 tojás, só, petrezselyem zöldje,zsír, liszt

Elkészítés:


A megtisztított, megmosott nyulat falatokra vágom. A nyúl máját, szívét, tüdejét, azaz az aprólékját is felaprítom. Zsíron a vágott hagymával megpirítom a húst és aprólékát, majd finomra vágott petrezselyem zöldjével megszórom. Végül a nyúlaprólékot liszttel meghintem, húslevessel vagy vízzel feleresztem. Tárkonyecettel kissé megsavanyítom, apró tárkonylevelekkel felfőzöm, végül tejfölt habarok hozzá. Tálaláskor a nagy gombócot felszeletelem, köré rakom a vetrecét, és a levét ráöntve kínálom.
A gombóchoz a vajat habosra keverem egy edényben. A zsemléket kockára vágom, zsíron megpirítom és tejbe áztatom, majd az egészet a tojással és liszttel összedolgozom. Sóval, petrezselyem zöldjével ízesítem. A masszát zsírral kikent fóliába formázom, hosszúkás rúddá és sós vízben 50 percen át főzöm.