Olajbogyós báránysült paradicsomos burgonyával

Hozzávalók:


- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál sertészsír
- 10 dkg olívabogyó
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 60 dkg burgonya
- 6-8 gerezd fokhagyma
- só, rozmaring
- 60 dkg báránylapocka

Elkészítés:


A húst nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk. Egy kisebb sütőedénybe beletesszük a zsírt, a megtisztított, egészben hagyott fokhagyma-gerezdeket, a rozmaringágat, öntünk alá egy kicsi vizet és lefedve betoljuk a 160 fokos sütőbe. Egy-másfél órán át sütjük, időnként megfordítjuk. Mielőtt majdnem kész lenne, melléöntjük az olajbogyót és fedő nélkül pirítjuk készre. A burgonyákat meghámozzuk, félcentis karikákra vágjuk, sózzuk. Egy kisebb edényben összekeverjük a paradicsompürét az olívaolajjal meg a burgonyakarikákkal. Sütőpapírral bélelt tepsire kirakunk néhány sort a mártásos karikákból úgy, hogy félig fedjék egymást az egyes darabok. Körülbelül félóra alatt megsütjük.