Oléna

Hozzávalók:


Brownie:1 dkg kakaópor, 3 tojás,
7,5 dkg darált dió, 4 dkg finomliszt,
11 dkg kristálycukor,11 dkg porcukor,
10 dkg 70%-os kakaótartalmú
csokoládé,17 dkg vaj
7 dkg narancslekvár
Roppanós réteg: 6 dkg ostyalap,
6 dkg Nutella, 8 dkg tejcsokoládé
Csokoládé-narancs mousse:
2 cl narancslikőr, 8 dkg vaj,
0,4 dl tejszín, 17 dkg tejcsokoládé,
10 dkg étcsokoládé, 4 dkg porcukor,
0,6 dl narancs kifacsart leve,
20 dkg tejszínhab
Csokibevonat: 1,8 dl tejszín,
18 dkg étcsokoládé, 9 dkg tejcsokoládé,
kandírozott narancshéj

Elkészítés:


Habosra keverjük a vajat a porcukorral és a tojássárgájával a brownie tésztájához. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a csokoládét megolvasztjuk. A vajas, cukros tojássárgájába belecsurgatjuk az olvasztott csokit, majd lazán belekeverjük a tojásfehérjét és hozzáadjuk a kakaóporos lisztet, valamint a darált diót. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 Celsius-fokon megsütjük. Kihűlés után megkenjük narancslekvárral. A következő, roppanós réteghez a Nutellát összeolvasztjuk a csokoládéval, langyosan összekeverjük az összemorzsolt ostyával. A krémet a brownie tetejére kenjük, rá a lekvárra, majd hűtőben megdermesztjük. A csokoládé-narancs mousse-hoz felforraljuk a narancslevet a cukorral. A külön megmelegített tejszínt és a meleg narancslevet a felaprított csokoládéra öntjük, hozzáadjuk a megolvasztott vajat és együtt elkeverjük. Ha kihűlt, beleöntjük a narancslikőrt és a tejszínhabbal lazán összeforgatjuk. A csokoládés habot a roppanós réteg tetejére kenjük, megdermesztjük. Végül egy lágy csokibevonóval áthúzzuk. Ez utóbbihoz a forró tejszínt a felaprított csokoládéra ötjük, elkeverjük. Miután kihűlt, áthúzzuk vele a szeletet. Kandírozott naranccsal díszítjük.