Őszibarackleves

Hozzávalók:


- 3 evőkanál kristálycukor
- néhány szem szegfűszeg
- 1 kis darab fahéj
- reszelt citromhéj
- 0,5 kg őszibarack
- 2 dl tejszín vagy tej
- 2 ek liszt
- csipetnyi só
- citromfű

Elkészítés:


8 dl vizet 3 evőkanál kristálycukorral, csipet sóval, néhány szem szegfűszeggel, kis darab fahéjjal, szeletke citromhéjjal alaposan összeforralunk. A fűszereket eltávolítva beleteszünk 50 dkg meghámozott, szeletekre vagy kockára vágott őszibarackot és néhány percig főzzük. Közben elkészítjük a habarást. A lisztet elkeverjük 2 dl tejszínnel vagy tejjel, majd a leveshez öntve besűrítjük. Lehűtjük. Még finomabb, ha a gyümölcs harmadát a sűrítés előtt áttörjük, vagy turmixoljuk. Citromfű, vagy mentalevéllel díszíthetjük.