Őszibarackos túrótorta

Hozzávalók:


Tészta: 2 db tojás, 6 dkg
porcukor, 1 cs vaníliás cukor,
6 dkg liszt,1 ek forró víz
Túrós töltelék hozzávalói:
50 dkg túró, 20 dkg porcukor,
2 cs vaníliás cukor, 1 citrom leve
és reszelt héja,1 dl víz,
3 dl habtejszín,10 gramm
porzselatin,
Tetejére: 8-10 db felezett
őszibarack és 25-30 szem
aszalt áfonya, 2 csomag
színtelen tortazselé

Elkészítés:


Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot és adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután robotgéppel keverjük jó habosra, majd csorgassuk hozzá a forró vizet és 1-2 percig még keverjük tovább. Végül szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük óvatosan össze. Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele egyenletesen a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb.10-12 perc alatt süssük készre. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan húzzuk le róla a papírt. Tegyük bele egy tálba a túrót és villával kicsit törjük össze. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd keverjük alaposan össze. A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és állandó keverés mellett szórjuk bele a porzselatint. Ezután addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, majd hűtsük éppen csak langyosra. A túrós masszához adjuk hozzá a langyosra hűlt zselatint, majd keverjük alaposan össze. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós masszához. A tortaformát béleljük ki folpack fóliával, majd a lecsepegtetett, felezett őszibarackokat helyezzük bele a magházukkal felfelé. Ezután kanalazzuk a barackok tetejére a túrós-habos krémet, majd helyezzük rá a teljesen kihűlt piskótatésztát. Tenyérrel kicsit lapogassuk le, majd tegyük be a hűtőbe pár órára hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek összeérjenek. A hűtőből vegyük ki a tortát, majd egy mozdulattal fordítsuk rá egy tálcára és óvatosan húzzuk le róla a fóliát. Ezután a barackok magházába tegyünk néhány szem aszalt áfonyát. A színtelen tortazselét készítsük el a tasakon lévő utasítás szerint, majd kanalazzuk a torta tetejére. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.