Pácolt gyömbér

Hozzávalók:


10 dkg friss gyömbér
1 ek cukor +10 dkg cukor

1,2 dl rizsecet
1,2 dl víz
Elkészítés
A gyömbért hajszálvékonyra szeleteljük. Egy tálban megszórjuk a cukorral és sóval. Állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Egy edényben összeforraljuk a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot. Egy másik edényben vizet forralunk. A gyömbért a forró vízben blansírozzuk (20-30 másodpercre beletesszük a gyömbért a vízbe). Csatos üvegbe töltjük és ráöntjük a cukros oldatot. Néhány nap múlva már fogyasztható, hónapokig eláll.

Elkészítés:


10 dkg friss gyömbér
1 ek cukor +10 dkg cukor

1,2 dl rizsecet
1,2 dl víz
Elkészítés
A gyömbért hajszálvékonyra szeleteljük. Egy tálban megszórjuk a cukorral és sóval. Állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Egy edényben összeforraljuk a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot. Egy másik edényben vizet forralunk. A gyömbért a forró vízben blansírozzuk (20-30 másodpercre beletesszük a gyömbért a vízbe). Csatos üvegbe töltjük és ráöntjük a cukros oldatot. Néhány nap múlva már fogyasztható, hónapokig eláll.