Pácolt tarja csípős káposztasalátával

Hozzávalók:


30 dkg tarja, 1 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma, 3 szelet
friss gyömbér,2 ek szójaszósz,
2 ek nádcukor, 2 ek szezámolaj,
1,5 ek szezámmag, olaj
Káposztasaláta: 1 kg kínai kel,
1 gerezd fokhagyma, 3 ek
szójaszósz, 1 ek almaecet,
1 tk barnacukor, 1 csokor
újhagyma, 2 tk csípős
paprikakrém, 1 liter víz, só

Elkészítés:


Egy fél fej finomra aprított vöröshagymát, reszelt fokhagymát, és apróra vágott gyömbért simára pürésítünk a szezámolajjal, a szójaszósszal és a nádcukrorral. A vékony csíkokra felszeletelt húst az elkészített pácba forgatjuk, és minimum 30 percig állni hagyjuk. A pihentetés után forró serpenyőben, egy kevés olajon kisütjük. Amikor már minden húsfalat egy kis színt kapott, és a pácban lévő cukor karamellizálódni kezd, akkor rászórjuk a szezámmagot és alaposan beleforgatjuk. Főt rizzsel és a csípős káposzta salátával tálaljuk. A kínai kel torzsáját kivágjuk, a leveleit felszeleteljük, és egy üvegtálba tesszük. Egy liter forrásban lévő, nagyon sós vízzel lelöntjük, és 10 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük az öntetet: a csípős paprikakrémet, a szójaszószt, az almaecetet, a finomra aprított fokhagymát, a nádcukrot, és a felkarikázott újhagymát összekeverjük. Miután a kínai kel eleget állt a sós vízben, sima vízzel átöblítjük és leszűrjük. Végül a csípős öntettel alaposan összekeverjük.