Padlizsános, lilahagymás máj

Hozzávalók:


2 padlizsán, 3 nagyobb
fej lila hagyma, 60 dkg
csirkemáj, esetleg pecsenye
kacsa- vagy libamáj,
szegfűbors, fahéj,
1 ek. zsiradék,
só, bors

Elkészítés:


A hagymát nagyobb szeletekre vágom, a padlizsánt meghámozom és felkockázom. A májat előkészítem: kivágom az inasabb részeket, falatnyi darabokra szelem. Serpenyőben zsiradékot hevítek, először a hagymát és a padlizsánt pirítom meg, majd hozzáadok egy kávéskanálnyi szegfűborsot, egy csipet fahéjat, borsot és végül a máj is mellékerül néhány percre. A legfontosabb dolog a máj sütésekor, hogy ne szárítsuk ki, tényleg néhány perc kell csak neki, ha már nem véres kész is. A végén sózom.