Paprikalekvár

Hozzávalók:


2 kg húsos, piros paprika
2-3 csípős paprika,
2 evőkanál só,
50 dkg cukor,
2-3 babérlevél,
2 nagy fej vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
fél dl borecet
2 dl olaj

Elkészítés:


A paprikát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. A szintén megtisztított és feldarabolt hagymával és fokhagymával együtt lábosba öntjük, hozzáadjuk a babérlevelet, a sót, a cukrot és szüntelenül kevergetve felforraljuk. Borecettel ízesítjük, olajat öntünk rá, majd forrón üvegekbe töltjük. Hűtve tároljuk, grillezett húsok és zöldségek, szendvicsek mellé kínáljuk a pikáns lekvárt. Ízlés szerint több-kevesebb csípős paprikával is készíthetjük.