Paprikás krumpli

Hozzávalók:


1 kg (új)burgonya
15 dkg parasztkolbász
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
5 evőkanál olaj vagy zsír/ vagy füstölt szalonna/
1 evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt bors
a nokedlihez: 1 tojás, só, 1-2evőkanál liszt

Elkészítés:


A burgonyát megtisztítjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk, a többit ketté- vagy kockákra vágjuk. A parasztkolbászt felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és szeletekre, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Lábasban felforrósítjuk az olajat, vagy kisütjük az apró kockára vágott szalonnát, beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát, a pirospaprikát, a borsot, kevés vízzel felöntjük és elkeverjük. Hozzáadjuk a burgonyát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, megsózzuk, lefedjük és lassú tűzön kb. 30 perc alatt puhára főzzük. A végén kiskanállal beleszaggatjuk a nokedlit. Tálaláskor a tetejére tejfölt tehetünk, kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk.