Paradicsomos csilidzsem

Hozzávalók:


1 kg jó érett paradicsom
8 db csili
8 gerezd fokhagyma
4 hüvelykujjnyi friss gyömbér
6 ek. halszósz
60 dkg cukor
2 dl alma -vagy vörösborecet

Elkészítés:


A paradicsomokat leforrázzuk, majd hideg vízbe mártjuk és lehúzzuk a héjukat. A fokhagymát megtisztítjuk, a gyömbért megpucoljuk és mindkettőt felszeleteljük. A csilit félbevágjuk, kiszedjük a magokat és felaprítjuk. A csilit, a fokhagymát, a gyömbért és a paradicsom felét turmixoljuk, a paradicsom másik felét felkockázzuk. Egy fazékba tesszük őket, hozzáadjuk a halszószt, a cukrot és az ecetet. lassú tűzön addig főzzük, míg besűrűsödik és szép fényes lesz. Ez kb. 2 óra volt. Közben gyakran kevergetjük, a vége felé szinte állandóan, nehogy lekapjon. Kis üvegeket sterilizálunk, beleszedjük a dzsemet., lekötjük, kupakot csavarunk rá, pár percre fejreállítjuk, majd szárazdunsztba tesszük. Sültekhez, halakhoz, sajtokhoz, szendvicsekbe ajánlott.