Paradicsomos káposztafőzelék

Hozzávalók:


60-80 dkg káposzta
5 dl paradicsomlé
3 evőkanál sűrített paradicsom
3 evőkanál olaj, vagy zsír
1 kiskanál kömény őrölt v. egész
cukor ízlés szerint
3 evőkanál liszt
1 kiskanál fűszerpaprika

Elkészítés:


A káposzta külső leveleit szedjük le és vágjuk ki a torzsáját. A káposztát vágjuk vékony csíkokra. Majd tegyük egy lábasba és annyi vízzel és paradicsomlével öntsük föl, ami éppen ellepi. Ízesítsük sóval, cukorral és köménnyel. Főzzük kb. 30 perc alatt roppanósra. Közben egy másik lábosban pirítsuk meg az olajon a lisztet világosra. Húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a paprikát. Keverjük simára el, ezzel a paradicsomos rántással rántsuk be a káposztát. Főzzük pár percig, közben a kívánt sűrűséget beállíthatjuk még egy kis paradicsomlé hozzáadásával. Ízesítsük még egy kis cukorral, ha szükséges. Kínáljuk bármilyen sült hússal, fasírttal, de magában is nagyon finom.