Paradicsompaprika télre

Hozzávalók:


- babérlevél
- 4-5 szál torma
- 6 evőkanál só
- 50 dkg kristálycukor
- 0,75 liter ecet
- 6 kg paradicsompaprika
- egész bors

Elkészítés:


A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és egy nagy zománcos edénybe tesszük. Az ecetet elvegyítjük a sóval meg a cukorral, ráöntjük a paprikára, és az egészet jó alaposan elkeverjük. Három napon át naponta kétszer megkeverjük, közben hideg helyen, lehetőleg hűtőben tartjuk. A harmadik nap után annyi vizet enged magából a paprika, hogy éppen elegendő lesz az üvegek
feltöltéséhez. A kiforrázott befőttes üvegek aljára egy-egy karcsú tormahasábot teszünk, 2-3 babérlevelet és körülbelül 10 szem feketeborsot. Az üvegeket megtöltjük a paprikával, majd ráöntjük a keletkezett levet. Valamennyit gondosan lezárjuk, és már mehetnek is a kamrapolcra.