Párizsi süveg

Hozzávalók:


12 dkg liszt, 8 dkg vaj
6 dkg porcukor,
1 tojássárgája,
4-5 dkg darált dió
A krémhez:
15 dkg cukor, 0,75 dl víz,
22,5 dkg vaj,7,5 dkg holland
kakaópor
A bevonáshoz:
20 dkg étcsokoládé
dió apróra vágva

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük (kb. 10-12 perc), majd hagyjuk kihűlni (40 db lett belőle). A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk. Ha a cukor feloldódik, hozzáadunk 5 dkg vajat és a kakaóport, majd ezzel együtt még egy percig főzzük. Kevergetve teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a maradék vajat, és géppel kihabosítjuk. Nyomózsákba töltjük és a linzerkorongokra kis kúpokat formálunk belőle. Hűtőbe tesszük dermedni, majd ha megdermedt, megmártjuk a gőz felett megolvasztott csokoládéban. A csokoládé dermedése előtt megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy pisztáciával.