Pekingi hagymás sertéshús

Hozzávalók:


- 80 dkg sertéscomb
- 3 evőkanál édes babszósz
- 3 evőkanál szójaszósz
- só
- kínai só
- csirke fűszersó
- kristálycukor
- 1 evőkanál hagymaolaj
- 1,5 evőkanál kínai ecet
- 1 evőkanál fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl húsalaplé
- csipet szecsuáni bors
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 szál póréhagyma
- 1 kígyóuborka
- étolaj
Palacsinta
- 1 kg finomliszt
- 1 evőkanál szezámmagolaj

Elkészítés:


A vékonyra csíkozott sertéshúst bő, forró olajban kb. 1 percig sütjük, majd szűrő segítségével kiszedjük és lecsepegtetjük. Ezt követően egy wokba 1 merőkanál alaplevet teszünk, és felhígítjuk benne az édesbabszószt. Belerakjuk a pirított húst, hozzáadjuk a fűszereket, kicsit besűrítjük a kevés vízben feloldott étkezési keményítővel, majd erős lángon, kevergetve kb. 2 percig főzzük, ügyelve arra, hogy a hús ne maradjon kemény.
Palacsinta
A tésztát a húsos derelyéhez hasonló módon készítjük el, azzal a különbséggel, hogy az 1 kg lisztet 5 dl meleg vízzel gyúrjuk össze, és a végén a tésztarudakat kisebb adagokra, 10-15 részre vágjuk. Ezeket golyó alakúra formázzuk, a golyókat a tenyerünkkel laposra nyomogatjuk. Két-két tallért olajozva, kissé elcsúsztatva egymásra helyezünk, és vékony palacsinta vastagságúra kinyújtjuk. A pala-csintákat egymásra tesszük, majd gőz fölött 20-25 percig pároljuk letakarva, amíg megpuhulnak. Serpenyőben is készíthetjük, ekkor egy kevés szezámolajon oldalankét kb. 2 percig sütjük. Tálaláskor a szószos húst a tányér közepére helyezzük, a szélére rakjuk a vékonyra vágott póréhagymát és kígyóuborkát, valamint a négybe hajtott palacsintákat. A palacsintákba egy-egy falat hagymát, uborkát, illetve húst helyezünk, és betekerve fogyasztjuk.