Péri betyárpecsenye

Hozzávalók:


- majoránna
- csípős darált paprika
- őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg császárszalonna
- 20 dkg füstölt kolbász
- 80 dkg sertéskaraj

Elkészítés:


A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát vastagabb karikákra szeleteljük. Egy kis olajon az egészet együtt megdinszteljük, hogy puha legyen, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel, majoránnával és csípős paprikakrémmel ízesítjük – ez lesz a töltelék.
A karajt négy szeletre vágjuk. A szeleteket egyenként megnyitjuk, hogy zsebük legyen. Jó sok tölteléket rakunk e zsebekbe, hústűvel összetűzzük. A töltött hússzeletekre előbb kevés olajon kérget pirítunk, majd fedő alatt puhára sütjük. Főtt-sült burgonyával tálaljuk.